Annons:

Gotlandsflyg anklagar Skyways för att försöka slå ihjäl konkurrenten

Lågkostnadsbolaget Gotlandsflyg, som tog upp konkurrensen med Skyways för två år sedan, anklagar nu Skyways för att försöka krossa den lilla uppstickaren.

Gotlandsflygs vd Roger Albrecht anser att Skyways mediekampanj om en ”Luftbro till Gotland” inte handlar om att förbättra för passagerarna utan bara är ett nytt försök att döda konkurrensen.
Enligt Gotlandsflygs vd innebär Skyways förändringar från den 5 maj i praktiken bara att Skyways tillför 25 extra säten en vanlig onsdag (64 säten per vecka).
Taktiken, enligt Gotlandsflyg, är att skära ned på antalet större flygplan och frekvenser på sträckan Arlanda-Visby och istället satsa betydligt mer på Bromma därför att konkurrenten Gotlandsflyg flyger just därifrån.
-Syftet är alltså inte att förbättra för passagerarna, syftet är istället att slå undan benen på en konkurrent som pressat priserna för de gotländska resenärern. Att det skulle röra sig om en ökad efterfrågan från resenärerna är en ren lögn, hävdar Roger Albrecht.
skyways marikandschef Sören Roos håller inte med:
– Närmare en bro till Gotland än så här kan man inte komma. Vi lyfter en gång i timmen från och till Bromma från morgon till kväll. Det kommer att ge våra Gotlandsresenärer en oslagbar frihet, säger Sören Roos i ett pressmeddelande.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024