Annons:

Tre blir fem när Choice stuvar om varumärken

Clarion Collection och Quality Hotel Resorts. Det är Choice-kedjans två nya varumärken som lanseras på den nordiska marknaden. Samtidigt stuvar ägaren Petter Stordalen om organisationen. De nuvarande fyra landscheferna blir fem varumärkeschefer med resultatansvar för alla hotellen inom varje varumärke.

– I praktiken bygger vi fem hotellkedjor, som kommer att tillföra fler hotell till Choice. Konkurrenterna må bäva för vi kommer att bli fem galopperande hästar som ska framåt på marknaden, säger tidigare Sverigechefen Katalin Paldeak som nu ska ansvara för de nio Clarionhotellen i Norden: Ett i Sverige, ett i Köpenhamn och sju i Norge som omsätter drygt 800 miljoner.
I dag finns Clarion Hotel endast i Stockholm i Sverige. Paldeaks utmaning blir att hitta nya tänkbara Clarionhotell – affärshotell med 300 rum, internationell prägel och konferensmöjligheter – i städer som Göteborg, Malmö, Luleå och Umeå.
– Det vimlar inte direkt av hotell i dessa städer som inte har någon kedjeanknytning. Det finns tre vägar att gå: Att köpa dem, att vinna över dem på franchisebasis från konkurrenter eller att bygga nya hotell, säger Katalin Paldeak. Ett stort antal av de svenska Comforthotellen kommer att överföras till Clarion Collection – mindre affärshotell med fokus på individuell service. Övriga Comfort Hotel blir utpräglade Bed & Breakfasthotell, och där väntas en kraftig nyrekry tering av hotell.
Den genomgripande omorganisationen innebär enligt Choice Hotels vice vd Torgeir Silseth inga uppsägningar, men förändrade arbetsuppgifter för anställda inom den gamla länderorganisationen.
Svenska marknadsdirektören Lena Bülow ska exempelvis leda det nordiska arbetet mot den individuella leisuremarknaden från Stockholm.
– Däremot behåller vi en lokal säljkår som jobbar med de lokala varumärkena, säger Torgeir Silseth.
KATARINA MYRBERG
fakta CHOICE HOTELS VARUMÄRKEN

Comfort Hotel:
Bed & Breakfasthotell. 24 hotell. Omsättning 596 MSEK.
Quality Hotel: Bra restaurangutbud och lösningsfokuserad service. Vänder sig till konferensdeltagare, affärsoch fritidsresenärer. Finns i eller nära städer och flygplatser. 62 hotell. 2 536 MSEK.
Quality Resort (ny): Qualityhotell med extra brett aktivitetsutbud och nära större attraktioner, t ex Hotel & Spa Selma Lagerlöf i Sunne. 13 hotell. 711 MSEK.
Clarion Hotel: Förstklassigt affärshotell med internationell atmosfär, hög rumsstandard och konferensmöjligheter i större städer och vid flygplatser. 9 hotell. 817 MSEK.
Clarion Collection (ny): Mindre affärshotell med
individuell service med prägel utifrån historia och läge. 30 hotell. 598 MSEK.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024