Annons:

Ny överenskommelse om luftrum kan ingås

Europas första överenskommelse om ett gemensamt funktionellt luftrum, kan ingås mellan Storbritannien och Irland. Syftet är att rationalisera europeisk luftfart.

Brittiska National Air Traffic Services och irländska Aviation Authority uppgav i tisdags att ett brittiskt företag ska utvärdera möjligheten till en första så kallad FAB, functional airspace block. Utredningen väntas vara klar i maj.
Initiativet att skapa ett gemensamt europeiskt luftrum fördes fram förra året av EU, i syftet att reformera strukturen på den europeiska luftfartskontrollen. Man hoppas på att kunna minska antalet förseningar och få mer kapacitet att möta den ständigt växande flygtrafiken.
De europeiska staterna har fått en begränsad tidsperiod för att utveckla egna förslag till rationaliseringen. I nuläget är luftrummet ett lapptäcke med över 60 regioner för flyginformation och över 30 förmedlare av service för luftfartskontroll, vilket gör planeringen av kommersiell flygtrafik mindre effektiv, uppger Financial Times.

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024