Annons:

Förlust på 65 miljoner för LFV

Luftfartsverket uppvisar ett minus på 65 miljoner kronor för första kvartalet i år, en försämring med 49 miljoner jämfört med samma period i fjol. Trots detta räknar LFV med att det pågående åtgärdsprogrammet ska resultera i ett positivt helårsresultat.

Prissänkningar under fjolårets andra hälft och början av detta år har inneburit lägre intäkter trots ökade passagerarvolymer. Andra förklaringar till förlusten är kostnader för delningen av Luftfartsverket den 1 januari, samt för livräntor för arbetsskador från föregående år, enligt delårsrapporten.
– Det finns inget utrymme för kostnadsökningar för flyget, säger LFV:s generaldirektör Lars Rekke i ett pressmeddelande. Vår ambition är därför att öka effektiviteten ytterligare och även gå vidare med översynen av flygplatsstrukturen.
Investeringar för 92 miljoner kronor har gjorts under årets första tre månader, vilket är 60 miljoner mindre än för samma period 2004. Rörelseintäkterna uppgick till 1351 miljoner kronor, vilket är 47 miljoner lägre än i fjol. Rörelsekostnaderna steg med 4 miljoner, till 1323 miljoner kronor.
Flygtrafiken ökar både i Sverige och internationellt. En passagerarökning på 3 procent noterades första kvartalet, där flygplatserna Arlanda, Bromma och Landvetter står för störst volymer. I sommar införs 18 nya destinationer från Arlanda och 6 från Landvetter.
LFV:s åtgärdsprogram har hittills gett resultatförbättringar på 800 miljoner, varav 50 miljoner i år. Målet för 2006 är en miljard, enligt LFV:s pressmeddelande.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024