Annons:

Priskrig bland flygbolag i Europa

Biljettpriserna på flygningar mellan Stockholm och Europa sjönk drastiskt under det tredje kvartalet och förväntas fortsätta falla under det fjärde. Ett priskrig antas bara ha börjat.

Mellan Stockholm och Paris föll biljettpriserna med 36 procent under det tredje kvartalet jämfört med det andra. På ett år har priserna rasat med 32 procent. Priserna sjunker också på biljetter till de svenska affärsresenärernas favoritdestinationer Köpenhamn, Oslo och Helsingfors. Resor till London och Bryssel blir även de bara billigare och billigare.
Orsaken är att SAS gett sig in på lågprismarknaden och har billiga biljetter till Europadestinationerna.
– Biljettpriserna för fjärde kvartalet kommer att gå ned hur mycket som helst, säger Cathryn Trollsås, chef för leverantörsrelationer på affärsresebyrån BTI Nordic, enligt DI.
Air France har redan tagit upp kampen om de lägsta priserna. BTI Nordic menar dock att fler flygbolag kommer att tvingas att ge sig in i priskriget.
– Affärsresenärerna kommer att ändra sitt beteende. Få vill betala 7 000 kronor, när man får i stort sett samma service för 2 000, säger Trollsås.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024