Annons:

Lufthansas nya resebyråportalstänger ute GDS:erna

SAS allianspartner Lufthansa öppnar en direktkanal för resebyråer att boka flygbolagets resor som går förbi GDS:erna. Det är ett initiativ som sannolikt följs med stort intresse av SAS, som också söker efter nya möjligheter för resebyråer att boka direkt in flygbolagets reservationssystem.

Lufthansas nya resebyråportal LH-Agent lanseras i maj. Resorna som bokas genom portalen passerar inte GDS-systemen.
– LH-Agent erbjuder ett mycket transparant erbjudande. Även resebyråer utan egen webbsajt eller Iatas onlinelicens får tillgång till alla Lufthansas priser. Den kan även användas av Iata-byråer, förklarar Thierry Antinori, Lufthansas tyske marknadsdirektör, för branschtidningen FVW.
Priserna i portalen är identiska med dem som erbjuds på lufthansa.com, det vill säga nettopriser utan några serviceavgifter inkluderade. Däremot går det inte att flytta över prisinformationen till andra resebyråsystem och det inte finns ingen koppling till resebyråernas backofficesystem. Det talar emot att LH-Agent blir en attraktiv lösning för affärsresebyråerna med höga krav på effektivitet och möjligheten till prisjämförelser mot andra flygbolag. Det är å andra sidan GDS-kostnaderna för de billiga privatresebiljetterna som är relativt sett högst och den största nageln i ögat på Lufthansa. För flygbolagets lågprisbiljetter på 99 euro utgör GDS-avgiften 10 procent.
Läs mera i Travel News aprilnummer som utkommer denna vecka.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024