Annons:

Lydmar: ”Det här är första steget till en internationell kedja”

Stockholms hotellvärlds mest spännande tillskott, nya Lydmar Hotel, slår upp portarna i början på oktober. Ägare Pelle Lydmar vill skapa ett femstjärnigt hotell som känns som gästens vardagsrum och som ska locka penningstarka internationella gäster.

– Det här är första steget att skapa en internationell kedja. Jag sitter just i förhandlingar om öppna ett Lydmar utomlands, berättar han för Travel News.
Sedan Pelle Lydmar sålt gamla Lydmar Hotel på Sturegatan till dåvarande Tage Hotels gav han sig ut i en internationell karriär bland de globala hotellkedjorna. Bland annat förvandlade han Hiltonhotellet vid Trafalgar Square i London till ett lifestylehotell. De erfarenheterna har han nytta av när han för första gången bygger ett hotell från scratch.
– Jag räknar med att 90 procent av gäster är internationella. Jag vill skapa ett hotell med modern management med hög servicenivå. Men jämfört med andra femstjärniga hotell vill jag skapa en mer avslappnad miljö. Det är hotellgäster som har höga förväntningar på service, men själva är klädda i jeans.
Lydmar Hotel har 46 rum och beräknas ha en omsättning på 60-70 miljoner. Pelle Lydmar själv har varit djupt involverad i utformningen av hotellet. Varje rum är unikt med en egen inredningsstil. Det blir dock ingen ”tokmodern” inredning.
– Det är som med killarna på Oscarsgalan som ger plats för kvinnornas fantastiska kreationer. På Lydmar Hotel ska gästerna tillåtas att ta plats. Vi ska ha konst av dokumentärfotografer i alla rum och även utställningar i lobbyn och restaurangen.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024