Annons:

SAS-topp får nobben av Ryanair

Ryanair bjöd in SAS-ledningen att flyga gratis, men när SAS kommunikationsdirektör Claus Sonberg nappade på erbjudandet blev det kalla handen. En kommunikationsdirektör sitter helt enkelt inte tillräckligt högt upp i bolaget enligt Ryanair.

SAS ledning nappade på erbjudandet för att de ville ta reda på hur mycket det kostar att resa med Ryanairs gratisbiljetter.
 
– När världsmästaren i avgifter vågar vara fräcka nog med att komma med denna inbjudan samma vecka som de kraftigt höjer bagageavgiften ytterligare en gång är det klart att vi tackar ja till detta erbjudande. Nu kan vi en gång för alla få klarhet i vad det faktiskt kostar att flyga med Ryanair när man räknar in avgifter för bagage, incheckning, val av säte och kreditkortsbetalning, kommenterade SAS-koncernens kommunikationsdirektör Claus Sonberg.
Claus Sonberg skulle så snart som möjligt göra sin första resa med Ryanair.
 
– Det kommer dessutom bli intressant att se hur mycket tid som kommer att gå till spillo när man ska ta sig till och från flygplatser som ligger långt bort från staden man egentligen ska till. Jag misstänker att större delen av arbetsdagen eller semestern går till att ta sig till och från dessa flygplatser, sa Claus Sonberg.
 
Men en kommunikationsdirektör är inte bra nog för Ryanair som nu nekar Claus Sonberg en gratisbiljett. När Sonberg ringde Ryanair för att nappa på erbjudandet till SAS-ledningen, som gick ut som ett pressmeddelande, fick han veta att han skulle få betala bljetter själv.
 
– Jag fick uppleva detsamma som väldigt många andra av Ryanairs passagerare upplever. Ryanair hävdar att du ska få flyga nästan gratis, men när det kommer till kritan slutar det med att du får betala en massa pengar i alla fall, säger Claus Sonberg till VG.no.
 
– Han är inte en del av toppledningen och sitter inte i styrelsen. Därför får han inte gratisbiljett, säger försäljnings- och marknadschef Erik Elmsäter.
 
Men det håller SAS-ledningen inte med om.
 
– Jag försökte förgäves förklara att min engelska titel är executive vice president, att jag är en del av ledningsgruppen och att jag är med på möten där bland annat våra prisstrukturer diskuteras och fastställs. Men det ville de inte höra, säger Sonberg.
 
– Som kommunikationsdirekt i SAS tjänar han säker nog pengar för att betala sin egen biljett hos oss, säger Erik Elmsäter.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024