Annons:

Vasamuseet är den bästa upplevelsen i Sverige

Trip Global Award ges i år till Vasamuseet, som därmed utses till den bästa upplevelsen i Sverige i år.

Övriga kandidater som konkurrerade om utmärkelsen var Vildmark i Värmland, Skansen, Säfsen Resort, Häckeberga Slott, Millennium Tour och Åre/Skistar.
Skansen och Häckeberga Slott knep andra- och tredjeplatserna, följda av Vildmark i Värmland, Säfsen Resort, Åre/Skistar och Millenium Tour.
 
– En spännande final där svenskt kulturarv och historia är utmärkande för de tre toppupplevelserna, tätt följd av natur- och vildmark. Vi gratulerar Vasamuseet som fick höga poäng av samtliga juryländer. Det är även glädjande att uppstickare som Häckeberga Slott och Millennium Tour rankas så högt bland de utländska researrangörerna, säger Jan Lundin, vd, Rese- och Turistnäringen i Sverige.
 
Bakom utmärkelsen står RTS, Rese- och Turistnäringen i Sverige, i samarbete med Visit Sweden. Syftet är att ta reda på vad utländska besökare vill uppleva i Sverige och uppmärksamma dem som erbjuder Sveriges bästa upplevelse. Näringsminister Maud Olofsson delade ut priset.
 
Urvalsprocessen har gjorts på sju viktiga utlandsmarknader för Sverige: Tyskland, Nederländerna, Italien, Frankrike, England, Ryssland och USA. Juryn är utsedd av Visit Sweden och består av researrangörer från respektive land, totalt 35 arrangörer deltog i år.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024