Annons:

Stelios lämnar Easyjets styrelse i protest

Easyjets grundare har avgått från styrelsen i protest mot flygbolagets expansion.

Stelios Haji-Ioannou lämnar sitt uppdrag i Easyjets styrelse i ett försök att tvinga flygbolaget att dra ned på expansionstakten och fokusera på att skapa vinst till aktieägarna, skriver Bloomberg Businessweek.
 
Konflikten mellan Stelios och Easyjets ledning har pågått sedan november 2008 när Stelios bland annat protesterade mot styrelsens beslut att köpa nya flygplan och öppna nya rutter mitt i en nedgång i efterfrågan.
 
Stelios vill att Easyjet ska sälja flygplan och omförhandla kontraktet med Airbus för att minimera antalet leveranser och hålla antalet flygplan kring 190 under de kommande tre till fyra åren.
 
– Jag beklagar och är förvånad över Stelios beslut att avgå från styrelsen. Styrelsen anser att Easyjet har varit ett av de bäst presterande flygbolagen under lågkonjunkturen, säger styrelsens Michael Rake.
 
I början av juni kommer en annan dispyt mellan Easyjet och Stelios att gå till domstol. Det bråket handlar om andra verksamheter med varumärket Easy.
 
Stelios lämnar Easyjet med omedelbar verkan. Robert Rothenberg säger också upp sig från styrelsen. Stelios kontrollerar fortfarande omkring 38 procent av flygbolagets aktier.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024