Annons:

Kackerlackor, skräp och myror i flygplansmaten

Levande och döda kackerlackor, myror, flugor, skräp och bakterier. Det är en del av vad som går att hitta i amerikansk flygplansmat.

Inspektörer från amerikanska Food and Drug Administration, FDA, undersökte under två års tid flygplansmat från två av världens största tillverkare, LSG Sky Chefs och Gate Gourmet, samt den mindre Flying Food Group.
 
”För många för att kunna räknas”, så beskriver inspektörerna antalet döda kackerlackor som återfanns i maten. Dessutom krälade levande kackerlackor runt i maten tillsammans med myror och flugor. Lägg till lite skräp och bakterier och du har enligt inspektörerna en rättvisande bild av amerikansk flygplansmat, rapporterar USA Today enligt Travelmole. Många av de anställda arbetade också med maten med sina bara händer.
 
De tre bolagen producerar varje år över hundra miljoner måltider, bland annat till flygbolagsjättarna Delta, American, United, US Airways och Continental. Producenterna säger att de arbetar intensivt för att försäkra sig om att maten är säker och flygbolagen säger att de inspekterar maten som serveras.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024