Annons:

Trafikverkets beslut tas till Högsta förvaltningsdomstolen

Trafikverket menar att deras beslut inte ska kunna överklagas, men nu går två anbudsgivares överklagan till Högsta förvaltningsdomstolen. Ett beslut som kommer att få stor betydelse för Trafikverket i framtiden väntas nu.

Flygtrafiken på linjen Torsby-Hagfors-Arlanda och till Norrlands inland har blivit en het potatis. World Wide Air och Örebro Aviation överklagar Trafikverkets beslut och frågan går nu till Högsta förvaltningsdomstolen, skriver Nwt.se.
– Jag hävdar fortfarande att våra beslut inte ska kunna överklagas, men oavsett utgång i det här målet så får det stor betydelse för alla framtida beslut Trafikverket kommer att ta, säger Johan Holmér, sektionschef med ansvar för trafikavtal och medfinansiering, Trafikverket.
 
Upphandlingen blev klar i juni, men de två anbudsgivarna överklagade beslutet redan samma månad. 
– Örebro Aviation överklagade med motiveringen att vår prövning av deras anbud inte var korrekt. De menade att vi varit luddiga i vår formulering av vilka krav som ställdes på dem. World Wide Air menade att Next Jet AB vunnit avhandlingen trots att de inte uppfyllde alla våra krav på flygning.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024