Annons:

Treehotel vinner Stora Turismpriset

Treehotel är årets vinnare av Stora Turismpriset. Astrid Lindgrens Värld vann Trip Global Award och Trip Award gick till Skonaren Vega, Romme Alpin och Volvo XC Travels på Svenska Turistgalan.

Stora Turismpriset har tilldelats Treehotel. Motiveringen lyder: ”Årets vinnare är en unik innovativ turistisk satsning, som blivit en USP i svensk besöksnäring. Vinnaren har väckt stort intresse i internationella media och är mycket efterfrågad av internationella researrangörer. Vinnaren har gått ett steg längre än de flesta och sprängt vallarna för de gängse uppfattningarna om hur det är möjligt att erbjuda boende. Man har lyckats skapa en förväntan och hype runt konceptet, som nått långt ut på den internationella arenan. Vinnaren jobbar med de naturliga förutsättningarna i sin omgivning och förenar det med mod, innovativt tänkande, design och en gnutta galenhet. Med innovativ drivkraft har en befintlig verksamhet förnyat sin verksamhet och lyckats ta boendet till nya höjder.”
 
Övriga finalister var Svenska Dansbandsveckan, Sala Silvergruva, Världskulturmuseerna i Stockholm, Kosta Boda Art Hotel och Lights in Alingsås.
 
Astrid Lindgrens Värld vann på galan årets pris för bästa upplevelsen i Sverige, Trip Global Award. Pristagaren röstas fram av utländska researrangörer. Övriga finalister var Junibacken, Fotografiska, Stockholm Adventures, Skansen, Selma Spa, Kosta Boda Art Hotel och Kungsleden.
 
Trip Award delas ut till framgångsrika entreprenörer i tre kategorier. Årets comeback tilldelades Skonaren Vega med motiveringen ”Genom uppoffringar utöver det vanliga har årets pristagare inte bara lyckats vända sin verksamhet till rätt köl utan även skakat nytt liv i en gammal anrik rörelse. Det har varit en brokig resa från dess forna glansdager i början av förra seklet. Likt fågeln Fenix har hon rest sig från askan och har nu ny vind i seglen, och är idag en av Sveriges mest unika ekoturismprodukter”. Övriga finalister var Loka Brunn Kur & Konferenshotell och Tott Hotell Åre.
 
Årets uppstickare tilldelades Romme Alpin med motiveringen ”Att målmedvetet bryta ny mark och ständigt utveckla sitt erbjudande inom sin genre kännetecknar denna entreprenör. Att flytta berg och hämta inspiration från de bästa i världen har lett årets Uppstickare till att bli en av de största aktörerna inom sitt område. Lite otippat hittar man idag de svenska fjällen redan i Borlänge”. Övriga finalister var Salt och Sill och Sweden by Nature.
 
Bäst nyttjande av marknadsföring och distribution tilldelades Volvo XC Travels med motiveringen ”Årets vinnare har lyckats fånga den moderna konsumentens drömmar på ett kreativt och visuellt sätt. Att krydda sina produkter med turism och äventyr har visat sig vara en framgångsfaktor. De fyra årstiderna, fyrfärg och fyrhjulsdrift är en perfekt mix”. Övriga finalister var TV4 Mitt Kök, Visit Linköping.

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024