Annons:

Skyways + Cimber = Nordic Aviation Group

Cimber och Skyways antar det gemensamma namnet Nordic Aviation Group, men det är inte det varumärke som kommer att pryda flygplansflottan.

Under de kommande två åren ska de två Mansvellägda systerflygbolagen Cimber och Skyways, där även City Airline ingår, fogas samman med affärsmodell, destinationer och flotta. De fem flygplansmodellerna ska skäras ned till två och målet är att bli ett starkt regionalt flygbolag i Norden, säger vd Jan Palmér enligt Flygtorget.

Flygbolagen antar det gemensamma namnet Nordic Aviation Group, men på flygplanen kan det i framtiden stå något annat.

– Det är den vanligaste frågan jag får, ”när ska ni slå samman bolagen?” Men vi är inte där än. Först måste vi städa i de båda bolagen och det måste få ta den tid som behövs. Fram till dess går vi vidare med ett AOC för Cimber Sterling Group A/S och ett för Skyways Express AB, säger Cimbers vd Jan Palmér.

Den framtida affärsidén är ännu inte klar, utöver att inriktningen blir regional traifk.

– Flybe Nordic har gjort det vi gör idag och håller på att utvecklas till en bra regional aktör. Vi kommer att räkna noggrant på alla linjer och förhoppningsvis inte stänga utan växa inrikes både i Sverige och Danmark och regionalt i Norden. Vi siktar också på att destinationer ute i Europa ska ha linjer från två-tre flygplatser i Norden.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024