Annons:

Astrid Lindgrens Värld rekordsatsar

Astrid Lindgrens Värld investerar 95 miljoner kronor i ett nytt område om Emil i Lönneberga. Det är parkens största investering någonsin. Katthult med omgivningar ska öppnas 2013.

Astrid Lindgrens Värld bygger ett nytt område för 95 miljoner kronor inför nästa år. Emil i Lönneberga är temat för det nya området som blir 22 000 kvadratmeter stort. I centrum ligger gården Katthult där besökare kommer att kunna träffa Emil och hans familj, men här ska också finnas stigar bland gamla ekar, gärdsgårdar och stenrösen som den småländska lansbygden såg ut vid förra sekelskiftet.
– De 95 miljoner som vi satsar på det nya Katthult-området, är den största investeringen som vi någonsin har gjort. Det är en investering helt i linje med våra planer för parkens fortsatta utveckling. Där vi sätter fokus på att förstärka gästens upplevelse av att allt är äkta och sker i stunden och vi gör det på vårt unika sätt som gett oss både nationella och internationella utmärkelser, säger Mikael Ahlerup, vd Astrid Lindgrens Värld.
Området öppnas lagom till nästa års 50-årsjubileum för den första boken om Emil. Utöver Katthult ska bland annat Krösa-Majas stuga och en tidstypisk stadsmiljö med restaurang byggas på nyköpt mark.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024