Annons:

Folket vill ha satanist på Norwegians stjärtfena

Norwegian lät allmänheten nominera nästa nordiska kulturpersonlighet som ska pryda akterfenan på ett av de nya flygplanen – svaret blev en skandalomsusad satanist och black metal-rockare.

När Norwegian tillkännagav listan över kandidater skapade det uppståndelse. Orsaken var att bland poeter, politiker och vetenskapsmän fanns den norska black metal-scenens gudfader Euronymous, skriver Hufvudstadsbladet. Uppståndelsen på nätet ledde till att hårdrockare från hela världen klickade sig in och röstade på Euronymous. Han vann överlägset och är nu nominerad till platsen på stjärtfenan.

Nu är frågan om Norwegian verkligen vill skryta med denne mans historia. En jury ska avgöra vilken personlighet som slutligen sätts på det nya flygplanets fena.

Myterna kring Euronymous, eller Øystein Aarseth som han egentligen heter, rockband Mayhem är många, men fakta är bland annat att deras uppträdanden är brutala orgier med blod och djurkroppar, dödskult och extatisk antikristendom.

När bandets sångare 1991 begick självmord med ett hagelgevär gick Euronymous och köpte en engångskamera, fotograferade liket och samlade på sig några av skalldelarna innan han ringde ambulans och polis. Euronymous själv knivmördades av sin nya bandkamrat Varg Vikernes, som också lång bakom en lång rad kyrkbränder.

I reglerna för Norwegians tävling står det att personen ska vara avliden och ha varit en stor påverkare och inspiratör inom sitt område, något som helt klart stämmer för Euronymous och black metal-scenen.

Denna artikel har uppdaterats på grund av felaktigheter i Hufvudstadsbladets artikel.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024