Annons:

”OS i London är inte allas cup of tea”

Visit Britain tycker inte att undersökningen som visar att nio av tio svenskar är ointresserade att resa till London under OS är alarmerande. - OS är inte allas "cup of tea" och redan nu ser vi att hotellen i London börjar sänka sina priser under slutet på OS-perioden, säger Nordenchef Gary Robson.

Hotellbokningsföretaget Sunhotels opinionsundersökning, som Travel News skrev om på webben i går, visar att de flesta svenskar inte lockas att åka till London under de sex veckor som OS och Paralympics pågår. Sunhotels bokningar visar på en nedgång till London på 10 procent jämfört med förra året, avskräckta av bland annat höga hotellpriser.

Visit Britains Nordenchef Gary Robson är inte förvånad över resultatet.
– För de som reser till London under OS kommer det att vara en väldigt speciell stämning, även om man inte besöker själva tävlingarna. Men det är klart att det inte är allas ”cup of tea” att vara i London då. De arrangörer som säljer särskilda OS-paket som Go Sport och Björk & Boström är mycket nöjda med sin försäljning, så det finns ett stort intresse.
De höga hotellpriserna, menar Robson, är ett återkommande fenomen i städer vid stora sportevenemang.
– Tyvärr är det så, du ser samma trend i Ukraina nu inför fotbolls-VM. Men vill du besöka London under OS finns det faktiskt mycket billiga boendealternativ. I utkanten av London kan du bo på tältplats för 75 kronor natten.
Hotellen i London har dock insett turisternas tveksamhet att komma till London under vissa delar av OS-perioden och framför allt under Paralympics-perioden 29 augusti – 9 september har hotellpriserna börjat sjunka.
– Det är hyfsade priser som börjar komma ut på marknaden och jag tror man ska hålla ögonen öppna framöver för lite lägre hotellpriser även för perioden för vanliga OS.
2010 var ett rekordår för svenskt resande till Storbritannien med 758 000 besökare. Enligt preliminära siffror för 2011 ökade antalet besökare med ytterligare 3 procent. I januari var uppgången 5 procent.
– För hela året är det för tidigt att säga något. Globalt räknar vi med plus minus noll när det gäller inkommande turister i år, säger Gary Robson.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024