Annons:

Allt eller inget för SAS

På bara en vecka ska SAS existens avgöras. Senast på söndag måste facken ha godkänt varenda del av sparplanen för att flygbolaget ska överleva.

Bankerna kräver att den föreslagna sparplanen genomförs helt och hållet för att finansiera SAS lån. Nu är det facken som avgör om SAS ska överleva. Och de har bara till söndag på sig att fatta beslutet.
– Planen måste genomföras till 100 procent. Klarar vi inte det faller kreditmöjligheterna (bankerna kräver att planen genomförs för att gå med på de lån SAS behöver), säger vd Rickard Gustafson till SvD.
– Självfallet är det en stor utmaning att göra en så stor förändring så snabbt, men nu lägger vi allt fokus på det. Det här bolaget har inte tjänat pengar på många år. Om vi ska ha en roll att spela även framöver måste vi också ha marknadsmässiga förutsättningar. Det är ett beskt piller att svälja för oss alla.
Rickard Gustafson säger också att bonusprogrammet Eurobonus inte kommer att säljas eftersom det är en del av flygbolagets kärnverksamhet. Inte heller ska linjenätet påverkas negativt, tvärtom planerar bolaget att öka sin kapacitet med mellan fem och sex procent under nästa år och lansera flera nya destinationer.
På söndag den 18 november ska styrelsen mötas för att ta ställning till om det verkligen går att genomföra planen.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024