Annons:

Konkursadvokat satt redo i SAS styrelserum

SAS vice ordförande Jacob Wallenberg berättar i en intervju med DN hur nära SAS var konkurs i november. - Vi hade cash för tio dagar. De sista två dygnen hade vi en konkursadvokat i styrelserummet.

Under förhandlingarna med facken i början av november var styrelsen konstant redo att snabbt lämna in en konkursansökan om förhandlingarna inte skulle gå vägen. Det gick så långt att en konkursadvokat satt redo i styrelserummet.

– Hade vi inte fått avtalen på plats skulle SAS ha gått i konkurs och 15 000 anställda hade blivit av med sina jobb. Det hade varit den enskilt största konkursen i Skandinaviens historia, säger vice ordförande Jacob Wallenberg till DN, och hävdar att styrelsen inte försökte få krisen att verka värre för att skrämma facken till att skriva på de nya avtalen.
Men krisen i november började egentligen redan för flera månader sedan. I början av juni fick styrelserna i alla fackförbund information om planen att omförhandla lånen, men först i oktober fick de all information.
– Vi visste att den dagen vi går ut publikt kommer pengarna att börja rinna ur bolaget. Framtida passagerare slutar boka biljetter och leverantörerna börjar begära pengar i handen.

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024