Annons:

Katt på rymmen på Landvetter

Katten Raleigh togs upp ur sin bur i säkerhetskontrollen, hoppade ur och försvann.

Amerikanska Monica Warwick skulle flytta till kärleken Gudbjörn Valgeirsson i Sverige och med i flyttlasset var katten Raleigh. Katten fick inte resa på samma plan som matte, utan fick ta en omväg via London, en resa på tre dygn. När paret äntligen skulle hämta katten på Landvetter fick de först beskedet att det uppstått ett problem i hanteringen och att de skulle komma tillbaka senare. När paret återvände kom sanningen fram. Flygplatspersonalen hade tappat bort katten. Kattburen hade av misstag hamnat bland det vanliga personbagaget och fraktats in på fel sida av säkerhetskontrollerna. För att komma tillbaka var den tvungen att röntgas.

– Det säger sig självt att katten inte kan sitta kvar i buren då. När vi öppnade buren slet den sig och tog sig in i restricted area, säger Fredrik Olsson, kommunikationschef vid Landvetter flygplats till GP.

Nu har Raleigh varit försvunnen i fyra dagar.

– Vi gör allt vi kan för att hitta den. Vi har kattmat utställd på fyra–fem ställen och vi har också gjort i ordning en kattfälla där den kan gå in och lägga sig. Strategin är att se vilken skål katten äter ur och intensifiera sökandet kring den skålen, säger Fredrik Olsson.

Monica Warwick och Gudbjörn Valgeirsson har varit på Landvetter och letat varje dag utan resultat.

– Monica är ju helt förkrossad, hon har haft katten i fem år så hon har levt länge med den, säger Gudbjörn Valgeirsson. Det har ju kostat oss flera tusen kronor och veckor av planering att få hit katten. Den här helgen skulle bli avslutet på allt det där så vi kunde fokusera på annat. Men så blev det inte riktigt.

 

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024