Annons:

Norwegians vinst rasar

Norwegian sänkte sin vinst med 30 procent under 2013.

2013 innebar ett resultat före skatt på 437 miljoner norska kronor. Det ska jämföras med 2012 års 623 miljoner norska kronor. 
Omsättningen ökade 21 procent till 15,6 miljarder kronor och antalet passagerare som reste med flygbolaget ökade med tre miljoner till 20,7 miljoner. Kapaciteten, i ask, ökade 32 procent.
Det är sjunde året i rad som Norwegian går med vinst, även om vinsten alltså var 30 procent lägre än året före. Förklaringen är kostnaderna i och med lanseringen av långdistansverksamheten, som inhyrningskostnader, extra bränsle och kostnader för kost och logi för försenade passagerare. Det ska ha kostat 216 miljoner.
– Vi har haft betydande och oväntade kostnader i samband med uppstarten av vår långdistansverksamhet. Vidare har årsresultatet påverkats av en svagare norsk krona. Samtidigt kan vi slå fast att vår affärsmodell fungerar i enlighet med vår strategi. Kassaflödet under 2013 har varit mycket bra. Vi har kapat kostnader, satt in mycket ny kapacitet och upprätthållit kabinfaktorn. Stark konkurrens på vissa linjer påverkar prisnivån men Norwegian blir allt bättre rustat för att möta den konkurrensen, säger vd Björn Kjos.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024