Annons:

Flygbolag byter ut kortterminaler mot smarttelefoner

Flygbolaget United köper 23 000 Iphone 6 Plus till sin kabinpersonal. Syftet är bland annat att ersätta kortterminalerna.

För några år sedan köpte United in tusentals Ipad till sina piloter för att ersätta papperskartor och manualer. Nu köper de in 23 000 Iphone 6 Plus till kabinpersonalen för att ta emot betalningar under flygningar, skriver 99mac.se och hänvisar till ett pressmeddelande.

– Vi är mycket glada över den här investeringen i vår kabinpersonal. Iphone 6 Plus kommer att göra det möjligt för dem att leverera en ännu högre nivå av service och erbjuda vår personal tillgång till värdefull arbetsinformation med en enkel knapptryckning så att de bättre kan tjäna våra kunder, säger Sam Risoli, chef över Uniteds ombordtjänster.

Personalen ska använda smarttelefonerna till att hantera de flesta transaktionerna ombord, vilket troligtvis innebär att enheterna kommer att utrustas med någon form av kortläsare. Men telefonerna ska också att användas till flygbolagets internkommunikation och därför innehålla exempelvis olika manualer och rutiner.

Kabinpersonalen kommer att utrustas med de nya telefonerna med start under andra kvartalet nästa år, skriver 99mac.se.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024