Annons:

Flygbolag undersöks efter stora överskott

Tre av USA:s största flygbolag har meddelat om enorma vinster för det andra kvartalet. Det får nu det amerikanska justitiedepartementet att undersöka om flygbolagen utför olagligt samarbete.

Först meddelade Delta Air Lines att deras överskott för årets andra kvartal hade ökat 85 procent jämfört med förra året. Detta är en vinst på cirka 12,6 miljarder svenska kronor. Delta förutspådde också att de under pågående kvartal kommer att falla i vinst på grund av svagare efterfrågan, särskilt från utlandet som följd av den starka dollarn.

Det har fått USA:s justitiedepartement att påbörja utredning om amerikanska flygbolag illegalt arbetar tillsammans för att behålla högre biljettpriser, skriver Standby.dk

För även United Airlines har rapporterat ett vinstöverskott på 51 procent till tio miljarder kronor i årets andra kvartal och hävdar att det beror på bolagets lägre bränslekostnader. United säger sig vänta nedgång i passagerarintäkterna under det tredje kvartalet med upp till sju procent. 

Världens största inrikesflygbolag, Southwest Airlines, som förra året hade 129 miljoner resenärer på inrikeslinjer i USA, rapporterade även de att deras vinst i årets andra kvartal ökade med 31 procent till 5 miljarder kronor jämfört med samma period förra året.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024