Annons:

Annons:

Flygplatsen i Växjö ökar mest i Sverige

Under första kvartalet av 2017 ökade antalet passagerare på Växjö Småland Airport med 14 procent jämfört med motsvarande period 2016. Mellan 2018 och 2017 har den ökning stigit till 68 procent och det innebär att Växjö Småland Airport har den högsta tillväxten i landet under första kvartalet i år av samtliga Svenska flygplatser.

Med 22 olika destinationer under 2018 väljer allt fler gäster Växjö Småland Airport som sin flygplats för att antingen besöka vår region alternativt åka ifrån när de ska besöka andra delar av Europa. Det har tillkommit nya linjer under 2017 som starkt har bidragit till denna utveckling. Sist ut för några veckor sedan startade flygbolaget BRA sin nya linje till Berlin, enligt ett pressmeddelande.

Förra året hade flygplatsen 242 000 passagerare, verksamheten går med förlust.

Flygplatsen i Växjö, Småland Airport, ägs till 55 procent av Region Kronoberg, 42 procent av Växjö kommun samt 3 procent av Alvesta kommun. Ägarnas målsättning är att tillhandahålla en god flyginfrastruktur i regionen till en låg kostnad.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

FIELDWOOD TRAVEL I YSTAD SÖKER GRAVIDITETSVIKARIE
Sista ansökningsdag:
15 May, 2018
JB TRAVEL SÖKER EN NY KOLLEGA!
Sista ansökningsdag:
16 May, 2018
CRM Manager
Sista ansökningsdag:
11 May, 2018
Sales Representative
Sista ansökningsdag:
14 May, 2018
VD Visit Dalarna
Sista ansökningsdag:
22 April, 2018