Annons:

Svarta listan: Resebranschens värstingar

Flygbolagen dominerar den svarta listan över reseföretag som inte kompenserar sina resenärer trots rekommendationer från ARN.

Det är tidningarna Råd & Rön och Vagabond som sammanställt sin årliga svarta lista över resebolag som vägrar kompensera sina resenärer trots att Allmänna reklamationsnämnden, ARN, råder dem att göra det. Av listans 21 företag är 17 flygbolag. De flesta ärendena handlar om förseningar vilket förklaras av den växande trängseln i Europa.

Överst på den föga smickrande listan placerar sig det ungerska flygbolaget Wizz Air som vägrar att följa ARN:s rekommendationer i totalt 31 ärenden som berör 53 resenärer. Sammanlagt kräver resenärerna flygbolaget på över 160 000 kronor.

Därefter följer danska Primera Air som flyger åt Solresor, Norwegian Air Shuttle och Nextjet.

Svarta listan – fem i topp
1. Wizz Air. 31 ärenden.
2. Primera Air. 8 ärenden.
3. Norwegian Air Shuttle. 6 ärenden.
4. Nextjet. 4 ärenden
5. British Airways. 4 ärenden
Källa: Råd & Rön, Vagabond

2 kommentarer

  1. Cia Ohly: Sorgligt. Ofta känns flygbolagen som en fiende som ska besegras istället för en kollega vi kan samarbeta med. Det här gäller främst vid oändliga tidtabellsändringar och inställda flyg.
  2. Katarina: Jag undrar varför det är så mycket snack om flygbolag, har någon funderat på Posten? Jag var innte på posten igår och ville skicka en kartong böcker och småsaker till min syster i USA och fick besked att lådan kostar 1000.- i flygfrakt! Jag berättade att det inte är brådskande, så skicka per ytfrakt, dvs båt. Jag fick svaret att den svenska posten inte använder båt, allt ska gå fort och man använder bara flygfrakt! Hur klimatsmart är detta? Chockerande! Kan någon berätta varför man inte talar om detta???
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024