Annons:

Annons:

Boeing uppdaterar olycksdrabbade flygplansmodellen

Flygplanstillverkaren Boeing kommer att uppdatera mjukvaran i modellen 737 Max 8. Beskedet kom några timmar efter att USA:s luftfartsmyndighet krävt att bolaget genomför förändringar på flygplansmodellen senast i april.

Flygplanstillverkaren säger att man under flera månader – sedan ett Lion Air-plan kraschade i Indonesien i oktober i fjol – har arbetat med en förbättring av programvaran, men nämner inte söndagens krasch i Etiopien som en anledning till uppdateringen. Flygkraschen i Etiopien i söndags kostade samtliga ombordvarande 157 människor livet.

Under söndagen och måndagen meddelade flera länder och flygbolag att man tills vidare låter sina plan av modellen bli kvar på marken.

Varken Norwegian eller TUI som använder modellen för rutter till och från Sverige har några sådana planer.

Norwegian har 15 Boeing 737 Max 8-plan i sin flotta, varav tre används för rutter till och från Sverige. Planen används i hela ruttnätet, såväl inom Europa som vid transatlantiska flygningar.

”Vi använder det planet och vi använder två stycken för våra nordiska kunder. Exempelvis till Kanarieöarna”, säger Adam Györki, kommunikationschef på TUI Nordic till TT.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
MSC Cruises söker driven resesäljare till kryssningar
Sista ansökningsdag:
2 april 2019
Driven resesäljare sökes
Sista ansökningsdag:
9 april 2019
Regional Sales Manager – BIG Travel Sweden AB
Sista ansökningsdag:
14 april 2019
Account Manager Governmental till Radisson Hotel Group
Sista ansökningsdag:
22 mars 2019
Säljare till Möten, Event och Partners
Sista ansökningsdag:
31 mars 2019
Customer Sales & Service Agent based in Stockholm
Sista ansökningsdag:
2 april 2019