Annons:

Boeing uppdaterar olycksdrabbade flygplansmodellen

Flygplanstillverkaren Boeing kommer att uppdatera mjukvaran i modellen 737 Max 8. Beskedet kom några timmar efter att USA:s luftfartsmyndighet krävt att bolaget genomför förändringar på flygplansmodellen senast i april.

Flygplanstillverkaren säger att man under flera månader – sedan ett Lion Air-plan kraschade i Indonesien i oktober i fjol – har arbetat med en förbättring av programvaran, men nämner inte söndagens krasch i Etiopien som en anledning till uppdateringen. Flygkraschen i Etiopien i söndags kostade samtliga ombordvarande 157 människor livet.

Under söndagen och måndagen meddelade flera länder och flygbolag att man tills vidare låter sina plan av modellen bli kvar på marken.

Varken Norwegian eller TUI som använder modellen för rutter till och från Sverige har några sådana planer.

Norwegian har 15 Boeing 737 Max 8-plan i sin flotta, varav tre används för rutter till och från Sverige. Planen används i hela ruttnätet, såväl inom Europa som vid transatlantiska flygningar.

”Vi använder det planet och vi använder två stycken för våra nordiska kunder. Exempelvis till Kanarieöarna”, säger Adam Györki, kommunikationschef på TUI Nordic till TT.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024