Annons:

Annons:

BILDEXTRA: Här är nyrenoverade Torekov Hotell

Nu har Torekov Hotell öppnat dörrarna till alla faciliteter som har byggts och renoverats under 2019. Idag kan gästerna njuta av ett större spa, en ny lounge och relaxavdelning, nyrenoverade hotellrum, en ny möteslokal och ett nybyggt bastuhus med massagepool och kalldopp. Byggnationerna är en investering på totalt 18 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

Den 200 kvadratmeter nybyggda loungen är en ombonad miljö med schäslonger, sittgrupper, bibliotek, eldstad och panoramafönster mot terrassen. Loungen fungerar både som relaxavdelning för hotellets spagäster och som en förlängning av hotellets väl omskrivna restaurang Bistron, som nu har fått fler sittplatser.

– Investeringarna i vårt spa och gästmiljöerna är ett stort lyft både för våra gäster och för oss medarbetare. Nu är vi mer stolta än någonsin över vår fantastiskt fina produkt. Vi hoppas att de här satsningarna ska få fler att upptäcka hur underbart det är i Torekov, året runt, berättar platschef Anna Löwenhielm i ett pressmeddelande.

På innergården har man byggt ett bastuhus med tillhörande chambre separée och en varm massagepool. Dessutom har den stora utomhuspoolen åretruntanpassats så att gästerna kan ta ett kalldopp på vintern. Sedan tidigare finns även två varma japanska utomhusbad, allt i direkt anslutning till spaavdelningen inomhus.

– Utbyggnaden har varit efterlängtad, för efterfrågan på spa och avkoppling är stor, särskilt om helgerna, säger Anna Löwenhielm.

Klart för incheckning är också 16 nydesignade hotellrum i huvudbyggnaden. Färgsättningen har hämtats från naturen utanför: blått och grönt kompletterat med sand, mullvad och diabas. Rummen får sin karaktär av textilier i robusta material, smäckra trämöbler, sjökort över Kattegatt, bilder från Torekovs historia och detaljer i naturmaterial som ylle, skinn, gediget trä och mattborstad metall. Interiören är framtagen av Fredrik Wendt från arkitektfirman W8 Hotel Design Group.

– Vi har strävat efter att skapa en miljö där du som gäst vill landa med en god bok efter långpromenaden. Ett ombonat rum som skänker vila, lugn och harmoni, förklarar Anna Löwenhielm.

Även hotellets åtta sviter har fått ett ansiktslyft. Renoveringarna av rummen fortsätter under 2020.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.