Annons:

Annons:

Storförlust när Skistar säljer destinationen St. Johann in Tirol

För att stärka positionen som den ledande semesterarrangören för Skandinavien har SkiStar beslutat att sälja sina andelar som majoritetsägare i skidanläggningen St. Johann in Tirol i Österrike. Köparen är österrikiska familjeföretaget Schultz Gruppe, enligt ett pressmeddelande.

– Delar av SkiStars framgångar bygger på att vi känner våra kunder och den kundrelationen har vi inte kunnat ha i samma utsträckning i St. Johann som vi har i Skandinavien. Samtidigt har vi fått bra utväxling i St. Johann på vårt koncept som passar bra för familjer, t ex Valle, säger vd Stefan Sjöstrand i ett pressmeddelande.

Avyttringen beräknas medföra en negativ resultatpåverkan med 110 miljoner SEK, varav +13 MSEK utgörs av ackumulerade omräkningsdifferenser. Den slutliga resultatpåverkan är dock beroende av den valutakurs som gäller vid slutförande av Transaktionen.

SkiStar förvärvade år 2016 majoritetsandelen i St. Johann för tio miljoner euro i syfte att etablera en europeisk skidort som komplement till de skandinaviska destinationerna. Beslutet att nu avyttra den österrikiska verksamheten är ett led i den av SkiStar sedan tidigare uttalade strategin att inför kommande år lägga ännu mer kraft på den skandinaviska marknaden mot bakgrund av förändrade resvanor och svemester-trenden.

St. Johann in Tirol är beläget i österrikiska Tyrolen, 125 km från München och 95 km från Innsbruck. Under räkenskapsåret 2019/20 omsatte bolagets verksamhet på skidorten 91 miljoner kronor, motsvarande cirka tre procent av SkiStars totala omsättning enligt ett pressmeddelande.

Kommentarer är stängda.

Visitnorway söker en Branschspecialist
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021
Senior Sales Operations Agent to Qatar
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.