Annons:

Stureplanskrogarnas bojkott – slutar sälja Absolut vodka

Svenska Brasserier, som ligger bakom klassiska restauranger som Riche, Sturehof och Teatergrillen har beslutat om totalstopp av Pernod Ricards produkter, berättar Expressen.

– Det stämmer, säger krögaren PG Nilsson, en av dem som driver Svenska Brasserier till TT. 

Nyheten om att det globala vin- och spritföretaget Pernod Ricard börjat exportera Absolut Vodka till Ryssland igen möttes av starka reaktioner.

I veckan fick baransvariga på respektive krog information om att samtliga av Pernod Ricards varumärken skulle plockas ned från hyllorna. Sedan onsdagen har runt 29 olika produkter börjat sållas bort, enligt Expressens uppgifter. 

Utöver Absolut vodka handlar det om märken som Jameson Whiskey, Beefeater gin, Havana Club rom, mintspriten Minttu och många därtill som nu helt kommer sluta säljas. 

Pernod Ricard är ett av de världsledande företagen inom sin kategori och att helt sluta sälja produkterna gör att många av de mest klassiska spritsorterna försvinner. För de som jobbar på krogarna betyder det att ingredienser till drinkar behöver ersättas mot nya och att menyer helt behöver skrivas om.

Även Systembolaget har fått en hel del påtryckningar om att sluta sälja företagets produkter.

3 kommentarer

  1. Anonym: Vad är anledning? Varför inte bojkotta den kinesiska marknaden och närmare den turkiska? Daxs för oss konsumenter att bojkotta de som är inblandat i politiska spel...
  2. Sturehofs kund: Bra PG, rätt beslut.
  3. Allan: Som nykterist spelar det ingen roll.
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024