Annons:

Taverna Brillo i konkurs – Svenska Brasseriers övriga verksamheter påverkas inte

Restaurang Taverna Brillo vid Stureplan i Stockholm har ansökt om konkurs. Ett försök att ta in nya delägare och återstarta krogen efter en rekonstruktion förra sommaren misslyckades, rapporterar Di.

”Det är ingen hemlighet att Taverna Brillo kämpat med lönsamheten under lång tid. Tyvärr har vi inte lyckats vända utvecklingen efter rekonstruktionen”, säger Michael Porseryd, vd för Svenska Brasserier, som är huvudägare till Taverna Brillo till Di.

Taverna Brillo startades av Svenska Brasserier 2011. Krogkoncernen, som siktar på börsnotering, har inga ambitioner att driva restaurang i fortsättningen i lokalen.

De största fordringsägarna är moderbolaget, Svenska Brasserier, och fastighetsägaren SEB Trygg Liv. Skatteverkets tidigare fordran är slutreglerad.

Svenska Brasseriers flaggskepp sestaurang Riche påverkas inte av konkursen.

Svenska Brasserier driver ett dussintal restauranger i Stockholm, bland andra Sturehof, Riche och Gondolen. Senast öppnade krogkoncernen en stor takservering vid Slussen, Pelago med plats för 850 personer.
”Det glädjande är att våra övriga restauranger går så bra”, säger Michael Porseryd.
Det blir nu konkursförvaltaren som får avgöra om Taverna Brillo ska drivas vidare under tiden man letar en köpare till verksamheten.

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna