Annons:

BILDEXTRA: De vann Wilhelmina Skoghpriset i Sydvästra Skåne

Måndag den 10 juni arrangerade Travel News Business Forum i Sydvästra Skåne för andra året. Drygt 140 personer var på plats på Scandic Triangeln när konferencier Susanna Dzamic delade ut de åtråvärda Wilhelmina Skoghpriserna. 

Scandic Triangeln.
Travel News Wilhelmina Skoghpris delas ut till personer och företag som utmärkt sig i sann Wilhelmina Skoghanda. Det kan vara teknisk innovation, en storslagen byggnad, men det kan också vara ett konsekvent arbete med service och hög kvalitet. De nominerade och vinnaren utses av en jury bestående av rese- och hotellexperter verksamma i reseindustrin. Juryns ordförande är Travel News chefredaktör Viggo Cavling.

Kategori: Bästa hotell-management

Här har vi bakat ihop alla omdömen i kategorierna bästa reception, best housekeeping och best online performance till en helhet. Och vi har tittat på detta över tid. För att bli nominerad måste man få höga betyg på hela upplevelsen från incheckning, till service under vistelsen och utcheckning. Rummet ska vara tyst, mörkt på natten och välstädat. Sängen är skön och tvålen i duschen doftar ljuvligt utan att döda gästens parfym. Vi tänker att en förklaring till att man lyckas på alla punkter är att hotelldirektören har koll på alla bitar, får personalen att gå den extra milen och att hen ser varje gäst som en god vän som man gärna skämmer bort varje gång man ses. Nomineringarna i de nya kategorierna bästa hotelldirektör, Best Housekeeping, Bästa reception och best online performance är ett resultat av Travel News samarbete med undersökningsföretaget Loopon. 

– De nya kategorierna kommer att gå djupare in i hotellupplevelsen än vi gjort tidigare eftersom de bygger på betyg och omdömen från faktiska gäster, säger Travel News chefredaktör Viggo Cavling. 

Loopon är ett undersökningsföretag som hjälper besöksnäringen att nå sina mål för gästnöjdhet samt öka sin lönsamhet och lojalitet hos sina gäster.

– Vi är så glada att få vara med och visa alla duktiga hotell som jobbar hårt med att återkoppla till sina gäster samt ta hand om alla kommentarer som trillar in både högt och lågt, säger Mathias Sabel, VD Loopon i Sverige i en kommentar.

Kategori: Bästa hotell-management

Vinnare: The Lodge Resort

Övriga kvalificerade: Quality Hotel The Mill (Quality Hotel Konserthuset, Malmö), Elite Hotel Ideon, Clarion Collection Hotel Magasinet, Staffanstorps Gästis

Kategori Best Housekeeping: Ett hotell kan liknas vid ett sjukhus. Alla delar måste fungera för att produkten ska bli så bra som möjligt. Det spelar ingen roll hur bra kirurgerna är på ett sjukhus, eftersom operationsrummet inte är riktigt rent så dör patienten i alla fall. På ett hotell är det samma sak, det spelar ingen roll om man har världens häftigaste fastighet och snygga möbler. Är sängarna inte bäddade och det är skit i hörnen blir gästen missnöjd och kommer inte tillbaka. Istället berättar hen för alla i bekantskapskretsen om sin fruktansvärda upplevelse. Det är därför som Best Housekeeping är bottenplattan på alla hotell. De nominerade i denna kategori vet detta mer än de flesta.

Vinnare: Quality Hotel The Mill

Övriga kvalificerade: Clarion Hotel & Congress Malmö Live, Comfort Hotel Malmö, Elite Hotel Esplanade Malmö, Flädie mat & vingård

Kategori: Best Performance Online

Denna kategori bygger på betyg på nätet från de stora aktörerna: Booking.com, Hotel.com, Google och Tripadvisor, men också på hur hotellen svarar på de inlägg som görs i dessa kanaler. Att vara aktiv på dessa forum och i sociala medier med sina gäster är en central nyckel till återbesök. Gäster som får svar på kritik är mycket nöjdare än de som har känslan av att kommunicera med ett svart hål. Internet har inte förändrat någonting, människans innersta längtan är att bli sedd av en annan människa.

Vinnare: Mayfair Hotel Tunneln

Övriga kvalificerade: Clarion Hotel & Congress Malmö Live, Quality Hotel View, The lodge, Elite Hotel Savoy

Kategori: Bästa reception:

Smile with your eyes är lätt att säga, men svårt i praktiken. I en reception vill gästen mötas av en människa som ser en och förstår ens behov redan innan man öppnat munnen. Vissa har bråttom och ingen lust att öppna munnen alls. Andra har en fruktansvärd flygresa i bagaget och behöver prata av sig en stund. De nominerade hotellen i denna kategori kan hantera detta suveränt. Och förstås alla andra utmaningar som uppstår när människor söker ett tryggt hem bortom sin vanliga säng. 

Vinnare: Elite Plaza Hotel, Malmö

Övriga kvalificerade:  Quality Hotel The Mill, Clarion Collection Hotel Temperance, Elite Hotel Esplanade Malmö, Comfort Hotel Malmö

Kategorierna Best housekeeping, Bästa reception, Best Performance Online och Bästa hotell-management är ett resultat av Travel News samarbete med Loopon. Loopon är ett undersökningsföretag som hjälper besöksnäringen att nå sina mål för gästnöjdhet samt öka sin lönsamhet och lojalitet hos sina gäster.

Kategori: Revenue Management är en strategisk process för att maximera intäkterna inom en organisation genom att dynamiskt och aktivt planera, kontrollera och optimera prissättning, försäljning och tillgänglighet av produkter och tjänster. Revenue Management används ofta inom service- och hotellbranschen för att öka bokningsgraden och maximera intäkterna genom att optimera prissättning och kapacitetsutnyttjande baserat på efterfrågan och konkurrens. Det kan också användas i andra branscher och sektorer, där efterfrågan kan variera över tid och där prissättning och kapacitetsplanering kan vara kritiskt för att bibehålla lönsamheten.

I kategorin ”starkaste utveckling av totalintäkt per tillgängligt rum (TRevPAR) i Sydvästra Skåne under våren” är följande hotell kvalificerade: BW Hotel Nordic Lund, First Hotel Planetstaden, Comfort Hotel Malmö, Quality Hotel View

Vinnare: Motel L Lund

I kategorin ”starkaste utveckling av total konferensintäkt per kvadratmeter (TCRevPAS) i Sydvästra Skåne under de senaste månaderna” är följande hotell kvalificerade: 

BW Malmö Arena Hotel, Clarion Hotel & Congress, Malmö LIVE, Quality Hotel View

Vinnare: Clarion Hotel & Congress, Malmö LIVE

De kvalificerade är framtagna med data från Travel News samarbetspartner Benchmarking Alliance.

Bästa restaurang och hotellrestaurang. 

Därför delar Travel News ut Wilhelmina Skoghpriset i kategorin restaurang och hotellrestaurang:

– Vi har länge letat efter en partner som kan leverera relevant data om restauranger och deras kundnöjdhet. BokaBord har denna kunskap tack vare ett långt samarbete med de bästa restaurangerna i Sverige. Det ska bli givande och förstås spännande att samarbeta med BB. Mat och restauranger är den i särklass viktigaste pull-faktorn när det kommer till resande och turism, säger Viggo Cavling, chefredaktör Travel News.  

Peder Dinkelspiel, vd på BokaBord, berätta om er tjänst?

– BokaBord (och WaiterAid) är Sveriges ledande bordsbokningssystem med över 1200 anslutna restauranger. BokaBord är den främsta plattformen för att boka bord på Sveriges bästa restauranger, med en enkel sökfunktion som ger dig tillgång till lediga bord på ett ögonblick. Dessutom erbjuder vi smidig hantering av bordsbokningar via vår app.

Vad gör ni som andra aktörer inte gör?

– BokaBord har det bredaste utbudet av lediga bord tack vare våra många anslutna restauranger runt om i landet. Det innebär att användare av BokaBord-appen kan lita på att få högkvalitativa förslag på restauranger och barer. Dessutom är vi stolta över den utmärkta service och kundsupport vi erbjuder våra restaurangpartners.

Vad ska man göra för att vinna ett Wilhelmina Skoghpris?

– På BokaBord brinner vi för att skapa härliga möten på restaurang och strävar även efter att vara restaurangernas bästa vän. Vi önskar att lyfta fram de restauranger som skapar unika matupplevelser för sina gäster varje dag och som samtidigt lyckas fylla sina sittningar vecka efter vecka. Vi vill lyfta fram de som gör det där lilla extra.

Vinnare i restaurang: Mutantur i Malmö

Övriga kvalificerade i restaurang: Resaturang Vollmers i Malmö, Karl-Mikael i Malmö, Kyrkogatan 5 i Lund, Restaurang På Skissernas i Lund

Kvalificerade i bästa hotellrestaurang: Kasai in the sky, Sky Bar Malmö Live, The Social Bar & Bistro The Mill, The Social Bar & Bistro The View

Vinnare: Grand Italian på Malmö Live

Bästa mötesanläggning med övernattning

Kategori: Här kan din organisation ha sitt möte med många eller få. Det kan vara en förvaltning som behöver tydligare värderingar eller ett företag som måste öka försäljningen. Gruppen kommer närmare varandra, ändå kan man vara ensam på hotellrummet. På denna anläggning finns mer än ett mötesrum och gruppen får rå om varandra utan att bli störd. Nya mål kan sättas och problem diskuteras. När gruppen checkar ut efter ett eller flera dygn tillsammans vet alla vad de ska göra för att nå nästa steg i verksamhetens utveckling.

De kvalificerade är framtagna med data från Travel News samarbetspartner Svenska möten.

Vinnare: The Lodge, Genarp

Kvalificerade: Clarion Hotel Malmö Live, Elisefarm, Höör, Flädie mat & vin, Bjärred, Gässlingen, Skanör, Quality Hotel View, Malmö

Bästa mötesanläggning dagkonferens

Kategori: Här kan din organisation ha sitt möte med många eller få. Det kan vara en förvaltning som behöver tydligare värderingar eller ett företag som måste öka försäljningen. Gruppen kommer närmare varandra, ändå kan man vara ensam på hotellrummet. På denna anläggning finns mer än ett mötesrum och gruppen får rå om varandra utan att bli störd. Nya mål kan sättas och problem diskuteras. När gruppen checkar ut efter ett eller flera dygn tillsammans vet alla vad de ska göra för att nå nästa steg i verksamhetens utveckling.  

Vinnare: Best Western Malmö Arena,

Kvalificerade: High Court, Slagthuset, Malmö, St Getrud, Malmö, Råbylunds Gård, Lund

Skånes bästa golfhotell

Kategori: Ett golfhotell ligger förstås i anslutning till banan. Självfallet i en vacker natur. Men det krävs mer än så för att komma med i denna kategori. Servicen ska förstås vara på topp. Sängarna ska vara sköna på gränsen till beroendeframkallande och maten som serveras i restaurangen ska hålla hög klass. Men ett bra golfhotell ska förstås i första hand vara en mötesplats för människor som har ett kitt som håller dem samman. Här ska du kunna få hjälp när något saknas i din golfbag. Och behöver du en bättre sving med din järnfemma ska hotellet också veta vem du ska kontakta. Och självfallet ska detta paketeras på ett sätt som känns prisvärt och utan jobbiga överraskningar när du ska checka ut och betala.

De nominerade och vinnaren utses av en jury bestående av rese- och hotellexperter verksamma i reseindustrin. Juryns ordförande är Travel News chefredaktör Viggo Cavling. 

Vinnare:  Lydinge Resort

Motivering: Under många år har familjen Gibrand haft en tydlig vision om att bygga en drömresort. Och genom flera utvalda aktiviteter som smälter in i trivsamma miljöer där man kombinerar hög servicenivå med kvalitet har resorten tagit sin rätta form. En resort med en känsla av semester. Och allt på en plats.

18-hålsbanan omringar det vackra klubbhusområdet där restaurang, relaxavdelning och hotell med 43 omsorgsfullt inredda rum skapar en harmonisk helhet för både golfentusiaster och konferensgäster. Hjärtat i anläggningen är den högt uppskattade restaurangen där svensk husmanskost med en twist av Skånes fina råvaror serveras.

Övriga nominerade: Araslöv Golf & Resort, Barsebäck Resort, Kristianstad Golfklubb & Destination, Elisefarm Golf Club, The National

De nominerade och vinnaren utses av en jury bestående av rese- och hotellexperter verksamma i reseindustrin. Juryns ordförande är Travel News chefredaktör Viggo Cavling. 

Bästa hotell för stora och små 

Kategori: Allt som finns på ett affärshotell finns även här. Men här är det också mysigt. Du vill vara här med din partner och alla dina barn. Även svärföräldrarna kan hänga i samma korridor, men kanske inte vägg i vägg… Och när ni firar femtioårsdagen får alla som vill plats i matsalen. I receptionen tycker man det är kul att barn springer omkring och i baren kan du ta en öl eller fira med vänner och bekanta. Här blandas skratt och ett och annat barnskrik.

De nominerade och vinnaren utses av en jury bestående av rese- och hotellexperter verksamma i reseindustrin. Juryns ordförande är Travel News chefredaktör Viggo Cavling. 

Vinnare: STF Ohboy Hotell, Malmö 

Motivering: Givetvis ingår en cykel i varje rum på världens första cykelhotell! Detta för att du ska kunna upptäcka allt spännande som Malmö har att erbjuda på endast 15 minuter. Ohboy Hotell är byggt för en urban livstil där det ska vara enkelt att leva grönt och smart. Här bor du i trendiga och familjevänliga loftrum med hav och strand precis runt knuten, i populära Västra Hamnen. 

Övriga nominerade: Elite Hotel Esplanade Malmö, Grand Hotel Lund, Hotell Dannegården Trelleborg, Malmö Arena Hotel

Förra årets vinnare: Nobel House, i år är de utom tävlan.

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna