Annons:

Premium

Omio gör online-resebokningen multimodal – har fått 4 miljard i riskkapital

Omio, som grundades i Tyskland under namnet GoEuro 2013, tror att vi kommer att söka tvärsöver transportslag när vi bokar våra resor i framtiden. Det tror svenska Kinnevik med, så pass mycket att de gått in med hundratals miljoner kronor i bolaget. Totalt har bolaget rest cirka 400 miljoner USD genom åren. Text: JOAKIM RÅDSTRÖM

”Omio är den första kompletta reseplattformen i sitt slag”

De flesta resebokningsplattformar idag fokuserar på endast ett transportslag. Och transportslaget, det brukar för det mesta vara flyg. Andra, som Rome2Rio, låter förvisso användaren söka multimodalt för att ta sig till mellan punkt A och punkt B – men inte beställa själva resan.

Omio kommer från den motsatta sidan. När företaget startades i Tyskland av indiskfödde, Harvardutbildade Naren Shaam 2013 var målet att kunna jämföra och boka resor tvärsöver transportslag. På resan har man också köpt upp företag som kan stödja utvecklingen mot visionen. Exempelvis Rome2Rio köptes upp av Omio 2019.

– Omio är den första kompletta reseplattformen i sitt slag. Vi möjliggör för resenärer att söka, jämföra och boka tvärsöver transportslag och över hela världen, säger Emily McDonnell, kommunikationschef på Omio.

En stor utmaning har emellertid varit all byråkrati som omgärdar delar av resesektorn, framför allt de fortsatt huvudsakligen…

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium

Reseproducent till Rolfs Travel Group
Sista ansökningsdag:
4 december 2022
FÖRSÄLJNINGSCHEF TILL ELITE HOTELS I LUND OCH MALMÖ
Sista ansökningsdag:
5 december 2022