Annons:

Konkurs för Danmarks största skidresekoncern

Danska Piste Group som äger skidresebyråerna Nortlander, Slopetrotter och Danski, går i konkurs. Enligt ett pressmeddelande från företaget arbetar ledningen ”intensivt med en rekonstruktion för att driva verksamheten vidare”, rapporterar Di.

Med en omsättning på 700 miljoner danska kronor, motsvarande 956 miljoner kronor, och 85.000 skidturister årligen, var Piste Group största skidresearrangören i Danmark.

Efter en vår av restriktioner som stängt skiddestinationer i hela Europa har koncernens intäkter kraftigt påverkats, säger ordföranden och delägaren Casper Lykke Pedersen i ett pressmeddelande.

”Coronakrisen har stängt skiddestinationer över hela Europa och har därmed tagit bort marknaden för skidresor och ekonomin i företaget kan inte sträckas längre”, säger han enligt Dagens Industri.

Under krisen har företaget dragit ned på kostnaderna och varslat personal för att rädda koncernens bolag, utan framgång. Ledningen jobbar nu på en rekonstruktion för att kunna driva verksamheten vidare, tills marknaden kommer i gång igen, enligt Casper Lykke Pedersen.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024