Annons:

Svenska hotell ska stjärnsättas

Svenska hotell ska stjärnsättas med start under innevarande år.Arbetet med det nya nationella klassficieringssystemet för hotell inleds redan i vår, där hotellen i Göteborg, Stockholm och Östersund kommer att klassas utifrån en mängd kriterier

Länge har Sverige, Norge och Finland varit de ändå länderna i Europa som saknat ett nationellt klassificeringssystem för hotell.
– Vi tror att många hotell kommer att ser fördelarna med att vara ansluten. Främst internationella besökare ställer krav på ett visst antal stjärnor, säger Mats Hulth, vd för Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare SHR.
Stjärnklassningen utomlands varierar från land till land. Den svenska klassificeringen bygger på den danska. Målet är att alla nordiska länder ska få ett gemensamt system.
Enligt den svenska stjärnklassningen ska ett trestjärnigt hotell erbjuda tillgång till PC och fax i receptionen, rummen ska ha privat toalett och badrum, tv och telefon på rummet och bemannad reception dagtid.
För att få fem stjärnor krävs bland annat swimmingpool eller bemannat gym eller bastu/relaxardelning, generellt lyxig inredning, luftkonditionering och internetuppkoppling i samtliga rum.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024