Annons:

Regeringen satsar på stora sportevenemang

Regeringen vill satsa upp till tio miljoner kronor och starta ett kompetenscentrum för att få fler internationella idrottsevenemang till Sverige.

Kulturdepartementet vill starta ett kunskapscentrum som ska verka för att fler internationella sportevenemang arrangeras i Sverige. Med hjälp av en samlad nationell kompetens vill man skapa ett långsiktigt samarbete mellan staten, kommuner, idrottsrörelsen och turistnäringen.
Förslaget bemöts positivt av mötesindustrin.
– Äntligen, nu kan vi ta upp kampen med de ledande länderna och värva hem fler mästerskap och internationella kongresser till Sverige, säger Pehr Palm, vd Event in Skåne.
Departementet förelår att verksamheten ska ha en årlig budget på cirka åtta till tio miljoner kronor att ge ut i bidrag. Dessa pengar ska ges till organisationer som vill arrangera internationella sportevenemang, eller sportrelaterade kongresser, som bland annat måste leda till nya turiststörmmar och därmed ett ökat antal gästnätter i landet. Ett annat mål är också att få den ökade exponering och marknadsföring som ett internationellt sportevenemang innebär för värdlandet.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024