Annons:

Svenskar tros finnas på tsunamidrabbat Samoa

Över hundra döda efter tsunamin i Söderhavet. Flera svenskar misstänks finnas i området.

En jordbävning och en tsunami har drabbat Samoa i Söderhavet. Dödssiffrorna fortsätter att stiga  på Samoa och Amerikanska Samoa efter den tsunami som har spolat bort ett 70-tal byar och gjort tusentals människor hemlösa.
 
Sammanlagt 113 människor rapporterades döda under onsdagen och sökandet efter döda och saknade fortsatte. På Samoa har minst 77 dött, på Amerikanska Samoa 22 och i Tonga ska sju personer ha omkommit, skriver TT. Enligt BBC vårdas närmare 150 personer på sjukhus, skriver Vagabond.
 
I media cirkulerade tidigt uppgifter om att det inte befann sig några svenskar på Samoa vid tidpunkten för tsunamin, men Tour Pacific bekräftar nu att detta är felaktigt. De har själva en kund på Samoa och misstänker att det även finns andra svenskar i området.
 
– Vi har haft kontakt med kunden och han är oskadd, säger Lars Jönsson på Tour Pacific i Helsingborg. Vi har även anledning att tro att det befinner sig andra svenskar i landet, men som inte har ordnat sin resa genom oss.
Södra delen av huvudön Upolu har drabbats värst. Här finns flera av de mest populära turisthotellen och de har alla fått skador av tsunamin. Det är i nuläget oklart när dessa hotell kan öppna igen.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024