Annons:

Ökänd hacker dragplåster på Svenska Turistgalan

Förre utrikesministern Jan Eliasson, amerikanske superhackaren Pablos Holman och Världsturismorganisationens generalsekreterare Taleb Rifai. Det är några av dragplåstren på Svenska Turistgalan 20 oktober, dit hittills 500 personer anmält sig.

Turistgalan arrangeras av RTS, i år under temat Evolution 2020 på Berns i Stockholm.
– Vi är väldigt nöjda med att 500 anmält sig, men det finns plats för fler. Årets tema har vi valt, eftersom många i turistnäringen talar om visionen till 2020 då den svenska turismen ska ha fördubblats. Men det går inte av sig själv utan det krävs mycket utveckling, säger Jan Lundin, vd på RTS.
För folket i resebyråvärlden framhåller han framför allt den ”digitala eftermiddagen”, där Pablos Holman, tidigare ökänd amerikansk hacker, står på scenen. Han är i dag entreprenör och forskare med en unik inblick i att bryta ner och bygga nya teknologier.  Han arbetar vid The Intellectual Ventures Laboratory där en mängd olika futuristiska uppfinningsprojekt pågår, exempelvis verktyg för hjärnkirurgi och för att hjälpa till att utrota malaria.
– Vi har bett honom att särskilt se på resebranschens utvecklingspotential. Han är en person som alltid vänder på synsätt, vilket är otroligt spännande, säger Lundin.
Under den digitala eftermiddagen medverkar även exempelvis Adam Hassan, affärsstrateg inom digitala kanaler på Cybercom och Johnny Lindqvist, chef för MEC Interaction, specialist på ungdomars digitala kommunikation.
Dagen startar dock med ett tungt turismpolitiskt block, där RTS lyckats locka hit World Tourism Organizations generalsekretare Taleb Rifai, som ger sin syn på världsturismens utveckling. Jan Eliasson, tidigare utrikesminister och FN-ambassadören, finns också med på den digra talarlistan under dagen liksom Dan Olof Olofsson, grundare till prisbelönade safarilodgen Thanda Private Game Reserve, men som även engagerat sig i sociala utvecklingsprojekt i Afrika.
I publiken kommer den nya näringsministern Annie Lööfs statssekreterare Marita Ljung, som ansvarar för turismfrågorna inom näringsdepartementet, att sitta.
– Det är viktigt och roligt att hon kommer. Det är viktigt att regeringen förstår komplexiteten i turismfrågorna. Det handlar inte bara om landsbygd och naturturism utan om distribution, paketering och transportörernas viktiga roll för att skapa tillgänglighet och förutsättning för turism, säger Jan Lundin.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024