Annons:

Sigtuna får miljöpris

Ecologistic Award 2011 går till den klimatneutrala destinationen Sigtuna.

Sedan 2009 har konkurrerande bolag samarbetat för att skapa en hållbar utveckling för Sigtuna. I dag omnämns staden som en klimatneutral destination och grunden är samarbetet mellan hotell- och konferensanläggningar, Arlanda flygplats och Destination Sigtuna.
 
– Vi är mycket glada och stolta över att få ta emot det här priset. Det sporrar oss hotell runt Sigtuna och Arlanda att fortsätta att aktivt samarbeta kring hållbarhetsfrågor, säger Pernilla Olsen, vd för Hotell Kristina.
 
– Mer och mer förstår vi att mänsklig aktivitet starkt påverkar klimatet på en global nivå och att vi därför har ett ansvar att agera. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Vi försöker ta vårt ansvar – var och en, men även tillsammans, säger Karin Assarsson på Sigtunastiftelsen.
 
Priset Ecologistic Award delas ut av Arlanda Logistic Network. I juryn återfinns bland andra tv-meteorologen och klimatförfattaren Per Holmgren.
 
Juryns motivering lyder: ”Årets pristagare uppfyller samtliga kriterier för Ecologistic Award och har i sitt samarbete visat på ett nytänkande inom miljöområdet. Trots att deltagarna i samarbetet är konkurrenter har de, genom sin samverkan, fokuserat på miljöförbättringar och tillsammans nått goda resultat. Vi tror att pristagarnas sätt att arbeta kan inspirera, och spridas, till andra. För helhetstänkande som bryter traditionella mönster.”

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024