Annons:

Piloter: ”Vi såg jultomten”

Två Malmö Aviation-piloter mötte med största sannolikhet jultomten igår på sträckan mellan Bromma och Umeå. Ett rött ljussken upptäcktes strax söder om Umeå på 8 000 meters höjd. Experter som Malmö Aviation talat med är eniga om att det är jultomten som skådats.

– Vi såg ett rött sken strax till vänster om flygplanets nos. Vi uppfattade inte direkt vad det var, men en kollega i cockpit var snabb med sin mobilkamera. Efter att ha tittat på bilden inser vi att det var självaste jultomten, säger kapten Bill Jet.

Upptäckten gjordes på 8 000 meters höjd strax söder om Umeå. Enligt experter så är det ovanligt att tomten flyger på 8 000 meters höjd vid den här årstiden. Kylan brukar göra att han håller sig mellan 4 000 och 6 000 meter. Men den milda vintern och vindarna har troligen gjort att han valt att flyga högre i år än tidigare.

Enligt experterna verkar det som om piloterna upptäckt tomten då han gjorde sin vanliga kontrollrunda innan han startar utdelningen av julklappar på julafton.

– Det är första gången under mina 15 år som pilot som jag verkligen stöter på tomten. Nu hoppas vi bara att han får med sig alla klappar till Sveriges alla snälla barn, säger Bill Jet.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024