Annons:

Google köper anrikt reseguideförlag

Google nöjer sig inte längre med att hjälpa internetanvändare att hitta rätt information, sökjätten förvandlas alltmer till ett mediebolag som producerar eget material.

Förra året köpte Google restaurangguiden Zagat och nu har sökmotorföretaget lagt ett bud på Frommer’s Travel Guides värt cirka 150 miljoner kronor, skriver New York Times.

Materialet från guideböckerna ska främst användas i lokala sökresultat, ett område som blir allt viktigare för Google och där stora annonsintäkter står på spel. När en användare exempelvis söker på ett hotell, en restaurang eller en butik i New York, ska recensioner och omdömen från Frommer’s eller Zagat finnas bland sökresultaten.

Google har inte meddelat om man har för avsikt att fortsätta att ge ut Frommer’s reseguider i bokform. Men när det gäller Zagat, som Google alltså tog över förra året, ges restaurangguiden fortfarande ut även som bok.

Förlaget Frommer’s grundades 1957 och ger ut fler än 350 guideböcker i 14 olika serier. Förlagets webbplats har guidematerial till fler än 3500 destinationer.

 

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024