Annons:

Burma utvecklar nya hotellzoner

Myndigheterna i Burma planerar att utveckla flera nya hotellzoner i landet. Dagens 25 000 hotellrum räcker inte för den växande turismen i landet.

Turism i Burma är fortfarande kontroversiellt trots att demokratiledaren Aung San Suu Kyi numer välkomnar turister. Ett problem för framtida researrangörer är att hotellen byggs på mark som ägs av regeringen och den forna militärjuntan.

Burma planerar att nästan fördubbla antal hotell vid turistpärlan Inlesjön i centrala Burma. 16 nya hotell kommer att byggas i ett område på 2,5 kvadratkilometer vid sjön som ligger på 900 meters höjd.

Idag finns det 20 mindre hotell vid sjön som tar emot runt 300 000 besökare varje år enligt Achim Munz från konsultfirman TRC Turism som får stöd från norska utrikesministeriet, skriver Travel Daily News.

Det planeras även en ny hotellzon i den tidigare huvudstaden Rangoon som också har problem med hotellkapaciteten. Zonen, som är öppen för utländska investerare, ligger mellan Yangon International Airport och den planerade Hanthawady International Airport 80 kilometer från Rangoon i Bago provinsen. Marken ägs av regeringen och militären.

Andra hotellzoner ska etableras i Mandalay, Bagan, Taunggyi, Chaungtha, Rakhine, Mawlamyine, Gyllene Triangeln, Bago, Ngwehsaung, Nay Pyi Taw och i närheten av den slocknade vulkanen Mount Popa.

Demokratiledaren Aung San Suu Kyi, som blev invald i parlamentet i april i år, välkomnar numera ansvarstagande turism och Västvärlden är på väg att lyfta de sanktioner man haft mot landet. Officiellt är den forna militärdiktaturen på väg mot demokrati, men samtidigt gör sig militären fortfarande skyldig till grova övergrepp.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024