Annons:

Sverige modernaste turistlandet

En ny undersökning av VisitSweden visar att Sverige upplevs som modernast vid en jämförelse med likvärdiga länder.

Utländska besökare tycker att Sverige sticker ut för modernitet, design, barnvänlighet och bra shopping i jämförelse med andra länder. VisitSweden har låtit potentiella resenärer i Europa jämföra Sverige med andra naturrika destinationer som i grunden upplevs som likvärdiga Sverige som destination, som Danmark, Norge, Finland och Kanada. 

– Våra närmaste konkurrentländer är ganska lika oss när det gäller naturutbud. Därför är det en fördel att Sverige också ses som ett modernt och progressivt land med en intressant livsstil, där det finns mycket att uppleva, säger Thomas Brühl, vd på VisitSweden.

Bilden av Sverige skiljer sig däremot i olika länder. Resenärer från Finland förknippar Sverige oftare med modernitet än de andra destinationerna. Italienare och spanjorer kopplar Sverige till nytänkande, fransmän, holländare och ryssar tänker på hälsosam livsstil och britterna på design. Det är tydligt att resenärer från Danmark och Norge främst förknippar Sverige med shopping. Däremot tycker amerikaner, tyskar och spanjorer att Sverige inte sticker ut så mycket mot de andra undersökta destinationerna.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024