Annons:

De är de bästa upplevelserna i Sverige

Vinnaren av årets Trip Global Award har utsetts. Bland kandidaterna fanns ABBA-museet, Skansen, Astrid Lindgrens Värld, Ishotellet och Säfsen Resort. Även turistnäringens innovationspris har fått en vinnare.

Ishotellet erbjuder den bästa upplevelsen i Sverige. Det anser norska, finska, danska, tyska, holländska, kinesiska, ryska och amerikanska researrangörer. Svenskarnas röst gick däremot till Strömma Kanalbolag skärgårdsturer. Övriga kandidater som konkurrerade om utmärkelsen var ABBA-museet, Säfsen Resort, Vasamuseet, Aurora Sky Station, Astrid Lindgrens värld och Skansen. 
Det internationella priset Trip Global Award delas ut för sjätte året till Den bästa upplevelsen i Sverige. Fjolårets vinnare var Skansen och i år har räkneverket nollställts så att tidigare vinnare åter blev röstningsbara. Bakom utmärkelsen står RTS, Rese- och Turistnäringen i Sverige. Syftet är att ta reda på vad utländska besökare vill uppleva i Sverige och uppmärksamma dem som erbjuder Sveriges bästa upplevelse. Svenskarnas röst har för första gången presenterats i samarbete med Aftonbladet Resa, där omröstningen har skett via Aftonbladets webb.
– Fantastiskt kul att se både Ishotellet och Strömma Kanalbolags skärgårdsturer på scen! Nu när även svenskarna får tycka till så ser vi vilka varumärken och upplevelser som får stort genomslag internationellt, jämfört med vad vi själva ser som unika upplevelser. Skärgården är fortfarande något av en oupptäckt pärla för våra utländska besökare, medan Ishotellet återigen bekräftar sin ledande position som bästa upplevelse med nya satsningar och produkter. Ett stort och varmt grattis till er båda, säger Jan Lundin, vd RTS.

Vinnare internationell röst
1 Ishotellet
2 Vasamuseet
3 ABBA-museet (delad tredjeplats)
3 Aurora Sky Station i Abisko (delad tredjeplats)
5 Skansen
6 Astrid Lindgrens värld
7 Strömma Kanalbolagets skärgårdsturer
8 Säfsen Resort

Vinnare svensk röst
1 Strömma Kanalbolagets skärgårdsupplevelser
2 ABBA-museet
3 Ishotellet i Jukkasjärvi
4 STF Aurora Sky Station i Abisko
5 Astrid Lindgrens värld, Vimmerby
6 Vasamuseet
7 Skansen
8 Säfsen Resort

Urvalsprocessen har genomförts på åtta viktiga utlandsmarknader för Sverige: Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Nederländerna, Kina, USA och Ryssland. Juryn består av researrangörer från respektive land. Cirka 30 arrangörer deltar och för svenskarnas röst så har omröstningen skett via Aftonbladet med totalt 16 000 röster.

Dockspot fick utmärkelsen Årets innovation för sin bokningssajt för gästhamnar. Övriga finalister var Äventyrsgruvan och Pin me to.

Juryns motivering: ”Företaget har i en traditionell miljö, tagit nya grepp och dragit nytta av erfarenheter och kunskap från andra branscher. Det har resulterat i en framgångsrik affärsmodell med den moderna kunden i fokus som söker hög service och trygghet. Att konceptet dessutom är skalbart och internationalt gångbart har gjort Dockspot till årets Innovation!”

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024