Annons:

Tio års tillväxt väntar reseindustrin

I Amadeus färska rapport spås att den globala reseindustrin har tio års tillväxt framför sig. Motorn bakom ökningen stavas Kina.

Reseindustrin kommer årligen att växa med 5,4 procent under de nästa tio åren, vilket slår global BNP. Det spår en ny rapport av Oxford Economics, genomförd på uppdrag av Amadeus. Rapporten visar att tillväxten drivs av främst stora tillväxtmarknader. Exempelvis förväntas Kina i år gå om USA som världens största marknad för utrikesresor samt bli den största marknaden för inrikesresor 2017.
Tillväxten hos den globala reseindustrin påverkas till stora delar av andelen utrikesresor från Kina som 2023 beräknas nå 20 procent. Det visar den nya rapporten Shaping the Future of Travel: Macro trends driving industry growth over the next decade.
Reseindustrin väntas dessutom växa betydligt snabbare än under finanskrisen, då den årliga tillväxten låg på 4,1 procent.
– Prognoserna förutspår en ny gyllene era för resandet vilket är efterlängtade nyheter för många delar av branschen som precis har börjat återhämta sig från recessionen. Men som komplexiteten i resebranschen tydligt visar kommer tillväxten att vara långt från jämnt fördelad över världen och det kommer sannolikt finnas båda vinnare och förlorare, säger Holger Taubmann, SVP Distribution på Amadeus.
Affärsresandet ökar till tidigare nivåer: länkar mellan öst och väst stimulerar ett nytt behov, men kortdistansresor i väst kommer inte att nå nivåerna innan 2008 förrän 2018. Asien kommer att stå för 55 procent av tillväxten av globala affärsresor under de nästa tio åren.
Tillväxten av flygresandet drivs av tillväxtekonomier: Indien, Indonesien och Ryssland är några av de länder som driver tillväxten när flygresandet i länder utanför OECD förväntas gå om flygresandet i OECD-länder för första gången.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024