Annons:

Sommarvädret avgörande för svenska nöjesparker

Samtidigt som det badvänliga vädret i juli innebar en rusning till Skara Sommarland så tappade Skansen tusentals besökare på grund av den heta sommarvärmen.

Efter förra årets publikrekord på 1,4 miljoner besökare har denna sommar medfört en rejäl minskning för Skansens besökssiffror. Under juni tappade man 10 000 besökare och i juli besökte 40 000 färre personer djurparken jämfört med året innan.

–Vi är väldigt väderberoende. I början av juni var det regnigt och kallt och i juli var det extraordinärt varmt. Vi har haft betydligt färre gäster denna sommar även om det inte är katastrofalt, säger kommunikationschefen Lovisa Lönnebo till Dagens Nyheter.

Men för Skara Sommarland medförde värmen ett välkommet lyft i besökarantalet, medan juni månad var tuff så innebar juli besöksrekord–tack vare vecka 30 då vattenparken tog emot 60 000 personer.

– Det har varit jättekul. Vi har två stora faktorer till att vi hade så bra siffror i juli, och den första är såklart vädret. När det är varmt väder, då vill folk bada helt enkelt. Den andra anledningen är vår nya attraktion Cobra, som har fått ett enormt bra mottagande, säger vd Hans Ericsson till Besöksliv.

 

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024