Annons:

Pride drar in hundratals miljoner till Stockholm

Stockholm Pride drog in över 300 miljoner kronor till Stockholmsregionen. ”Ett nyckelevenemang för oss”, säger Stockholms stad.

Finns det en skatt vid regnbågens slut? Frågar du Stockholms stad är svaret definitivt ja. För med 400 000 besökare, varav 37 procent tillresta, är Stockholm Pride inte bara Skandinaviens största pridefestival utan också en av Stockholm största publika årligen återkommande evenemang. Årets festival genererade 327,5 miljoner kronor, vilket motsvarar 218 årsverken på årsbasis, visar en färsk turistekonomisk kalkyl. Det skriver Stockholm Visitors Board i ett pressmeddelande.

– Rapporten visar betydelsen av evenemang och att årligen återkommande evenemang som Stockholm Pride är en stark drivkraft för besökande. Åtta av tio har besökt festivalen tidigare och nio av tio säger att de kommer att besöka festivalen igen, säger Ulla Hamilton (M), företagarborgarråd i Stockholms stad och ordförande för Stockholm Business Region, och fortsätter:

– Öppenhet, mångfald och respekt är tre av Stockholms grundvärderingar och Pridefestivalen är ett nyckelevenemang för oss. Evenemang som lyfter fram öppenhet, mångfald och respekt stärker destinationens attraktionskraft. 

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024