Annons:

Gunhild Stordalen svårt sjuk

Gunhild Stordalen, gift med Petter Stordalen, har drabbats av den obotliga sjukdomen systemisk skleros. Nu sätts hoppet till experimentell behandling i Holland.

Gunhild Stordalen, som själv är läkare, blev diagnostiserad med den ovanliga sjukdomen i oktober i år. Hennes fullständiga diagnos är diffus kutan systemisk skleros som i de värsta fallen innebär en förväntad livslängd på bara ett par år.

Sjukdomen vänder kroppens immunsystem emot sig själv och angriper huden. Ett av de första symtomen är förhårdnader på fingertopparna. Sjukdomen går inte att bota men det finns behandling för att lindra symtomen.

Petter och Gunhild Stordalen är inte bara kända inom hotellkretsar utan de är även kända för sina stora insatser i miljö-, hälso- och matfrågor.  

Just nu befinner de sig i Holland där Gunhild Stodalen undergår en experimentell behandling som innefattar en benmärgstransplantation. Utkomsten är osäker men för vissa som genomgått den har behandlingen inneburit en förbättring.

– Jag inser att jag kommer att bli otroligt sjuk och kanske balansera på gravens rand innan jag genomgått behandlingen. Men jag har försonat mig med risken. Alternativet är så mycket värre. För det enda jag vet är att utan stamcellstransplantationen kommer jag att bli sämre. Mycket sämre. För mig är detta en möjlighet och jag biter ihop, knycker på nacken och tänker att det här ska jag fan i mig ta mig igenom. Jag ska ge allt jag har. Och det är rätt mycket, säger Gunhild Stordalen i en intervju med den norska tidnigen Dagens Næringsliv.

När hon kommer tillbaka från Holland vill hon fortsätta sitt arbete med seminerieserien Eat. Seminarieserien samlar politiker, företagsledare och forskare världen över och har som mål att finna lösningar på världens matrelaterade hälso- och miljöproblem. Om behandlingen går bra tänker hon göra comeback under den globala matkonferensen Stockholm Food Forum i juni nästa år.

Källa: Expressen.se

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024