Annons:

Bluffsajter lurar USA-resenärer

Många reser till USA över jul och nyår. Då dyker förstås de sajterna upp som erbjuder falska elektroniska inresetillstånd. I värsta fall kan resenärer luras på flera hundra kronor, skriver TT.

Alla som reser till USA måste sedan några år tillbaka ha ett elektroniskt inresetillstånd (ESTA). På en webbsida som tillhör den amerikanska regeringen måste resenärer fylla i information om sig själv, sitt pass och sin resa. Priset för detta är cirka 100 kronor som betalas med kort direkt på sajten vid ansökan.

Men det gäller att välja rätt sajt eftersom flera falska webbplatser nu försöker lura resenärer att betala betydligt högre belopp.

– Vi har sett priser som varierar från 450 upp till 700 kronor för en ansökan, säger Jolanda Girzl, enhetschef på Konsument Europa, till TT.

Fejksajterna ser ofta officiella ut med typiskt amerikanska emblem och stämplar. Samtidigt tycks de i allmänhet uppfylla sitt åtagande och sänder resenären tillståndet. Det gäller dock att kontrollera att det är äkta. Möjligheten att få tillbaka pengarna är liten.

– Det är svårt att komma åt om priset varit tydligt på hemsidan. Därför är det jätteviktigt att man som konsument kontrollerar priset för tjänsten innan man klickar på betala, säger Jolanda Girzl.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024