Annons:

Cabonline bryter monopol – satsar på resebyråer

Taxitjänsten Cabonline tar steget in i Amadeus självbokningssystem AeTM. Därmed bryts monopolet inom marktransport, där Flygtaxi varit den enda taxitjänst som resebyråernas onlinekunder kunnat boka genom Amadeus.

– Vi är otroligt glada över lanser­ingen efter fem års arbete. Det är en försenad julklapp till resebyråerna och alla affärsresenärer som bokar sin resa genom resebyråer, säger Monique Almgren, marknadskordinator på Cabonline.

Genom Cabonlines bokningskanal kan resebyråkunden boka sin taxi till och från svenska flygplatser, men – vilket är unikt i Amadeus – även boka point-­to-point-resor, exempelvis till och från hotellet eller andra destinationer mellan möten.

Taxi Kurir, Taxi 020, Topcab och lokala taxiföretag på totalt 206 orter i Sverige är anslutna till Cab­online. Fasta priser, prioritering i taxikön, sms om att taxin är på väg och betalning som är kopplad till resekonto är andra viktiga funktioner.

– Det ska vara lätt att boka taxi till bra priser. Därför har vi tagit fram fasta och korrekta priser i ett påkostat och intuitivt boknings­system i AeTM. Det är väldigt enkelt att boka. Dessutom underlättar det för administratörerna på företaget att få full koll på de anställdas resor och företagen minskar sina administrativa kostnader, eftersom kostnaden sorteras direkt på kostnadsställe in på resekontot, säger Monique Almgren.

Under hösten har affärsresebyrån Scanworld pilottestat Cabonline i AeTM.

– Kunderna har varit positiva. Att kunna boka taxi i tjänsten på samma sätt som övriga tjänsteresor är smidigt för kunden – och bra att vi som resebyrå kan erbjuda det. De fasta priserna är också mycket uppskattade, säger försäljningschef Camilla Östfelt.

Cabonline grundades 2010 av Fågelviksgruppen, Skandinaviens största taxikoncern. Introduktionen i Amadeus skulle skett tidigare, men den snabba mobila utvecklingen kom emellan. Förutom den egna mobilappen är det Cabonline som står bakom både Taxi Kurirs och Taxi 020:s appar – de största taxiapparna på svenska marknaden.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024