Annons:

Norwegian utökar sin Dreamlinerflotta

Norwegian har ingått avtal om leverans av två nya Dreamliner. Avtalet innebär ytterligare långdistanslinjer framöver, enligt ett pressmeddelande.

Norwegian satsar vidare på att bygga upp sin långdistansflotta för internationell tillväxt. Idag meddelar flygbolaget att det har ingått avtal om att leasa två långdistansplan av typen Boeing 787-9 Dreamliner som enligt plan sättas i trafik sommaren 2017. Det nya avtalet innebär att Norwegian kommer att ha totalt 19 Dreamliner i långdistansflottan år 2018, varav fyra levereras under 2016, fem under 2017 och två under 2018.

– För att göra långdistansverksamheten ännu mer konkurrenskraftig är vi beroende av fler nya, kostnadseffektiva flygplan. Långdistanslinjerna är väldigt populära bland våra resenärer och jag är mycket nöjd med att vi nu har säkrat ännu fler flygplan i flottan. Det här gör det möjligt att lansera ännu fler spännande linjer och resmål över hela världen. Dreamlinern är ett fantastiskt flygplan med hög passagerarkomfort, lång räckvidd, låg bränsleförbrukning och mindre utsläpp, säger Norwegians vd Björn Kjos.

787-9 Dreamliner, som i Norwegians version kommer att ha 344 säten varav 35 i premiumkabinen och 309 i ekonomi, är något större än de åtta Dreamlinerplan som Norwegian använder på långdistanslinjerna idag.

Kommentarer är stängda.